Change | Connecting people | Creative

Emigreren

Een inspirator, een trouwe sparpartner is mijn broer Michele De Bonis. Een creatieveling in hart en nieren. Een ervaren productontwikkelaar met een passie voor kennisoverdracht. Tijdens één van ons talloze brainstormsessies kwamen we uit op het onderwerp emigratie. De laatste decennia een onderwerp dat terug geladen aan bod komt. Hij stelde de vraag, stel dat jij op dit moment verplicht zou moeten emigreren. Naar waar zou je gaan? En waarom? De vraag raakte me, ik kon er ook niet onmiddellijk op antwoorden. Waarom en hoe hebben ons grootouders hun beslissing genomen? Geluk- of geldzoekers? Tijdelijk of permanent? Het maakt niet uit of het uit financiële- of politieke- of sociale redenen. Hoe uitzichtloos moet je situatie zijn om alles achter te laten. Al je moed bijeen rapen en naar een ander land emigreren op goed geluk. Wat een onderneming!

In C waren mijn nonno en nonna in hart en nieren grote ondernemers. Ze staken de handen uit de mouwen. Van een beter leven dromen, een avontuur dat uit een behoefte ontstond en waarvoor ze inspanningen wilden leveren. In staat waren om bepaalde zaken op touw te zetten, doen wat moet om het uit de grond te stampen met de nodige energie. Ongeacht welke land en de uitdagingen, waarin men actief wil zijn.  Het zijn de personen die centraal staan bij het ondernemen en het is hij of zij met zijn of haar talenten, troeven, sterke en zwakke punten die de aspecten van de onderneming zal invullen. Grazie a i nonni dat hun ondernemingszin het mogelijk heeft gemaakt om mijn dromen te vervullen.

Even terugkomen op de initiële vraag, waar zou ik naar emigreren?

Raar maar waar, Italië is het niet. Naar de uitspraak. Leven als een God in Frankrijk, maar hij gaat op vakantie in Italië. Daar kan ik me wel in vinden. Niet zo zeer dat ik in Frankrijk wil wonen. Maar vooral Italië is het ideale land om op vakantie te gaan, maar niet om te wonen. Toekomstperspectieven voor mijn zoontje, een warm klimaat voor mijn vrouw en een welvarend economie voor Mosei zijn de parameters. Dan twijfel ik tussen Zwitserland en Nieuw-Zeeland. Blijkbaar volgens het artikel in Business Insider een bevestiging.

https://www.businessinsider.nl/de-25-rijkste-gezondste-gelukkigste-en-meest-vooruitstrevende-landen-ter-wereld/

En jij? Waar zou jij naar toe gaan? En waarom? Ik ben benieuwd.

 
 

0 reacties